سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راین جهانی از زیبایی - هزارمظهراستقامت
این حرف های غلط و تنگ نظری ها که بعضی می‌گویند: باید فقیر بود و گرسنگی را تحمل کرد، با روح اسلام مخالف است، اسلام دین (رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً)،[1] است، یعنی در همین دنیا هم از خدا حسنه می‌خواهیم. اسلام دینی است که یکی از بزرگان اصحاب آمد خدمت امام صادق(صلوات‌الله و سلامه علیه) وگفت: من بعد از کشته شدن مروان منتظرم که شما چه دستوری می‌دهید، کاسبی را رها کردم، اینقدر هم پول دارم که تا آخر عمر بنشینم و زندگی کنم و نیازی هم به کاسبی ندارم. حضرت(علیه السلام) فرمود: برو کاسبی کن، بچه هایت را برای بعد از خودت دشمن خودت قرار نده. اسلام با زهد و بی رغبتی و عدم دلبستگی به دنیا موافق است، اما با فقر مخالف است، نباید دایم به جامعه بگوییم آقا کم نظر باش، دایم بگوییم به کم اکتفا کن، گرسنگی را تحمل کن، نه این طوری نیست. زهد خوب است، اما باید گفت: زیاد به دست بیاور، زیاد فعالیت کن! امیرالمؤمنین(صلوات الله و سلامه علیه) هزار بنده را با کدّ یمین و عرق جبین خود، خریده و در راه خدا آزاد کرد. در آن دورانی که به‌ ایشان ظلم روا شده، می‌رود و قنوات احداث می‌کند، ولی آنها را برای فرزندانش یا دیگران وقف می‌کند. این که ما رسم داریم جامعه را به کم داشتن و کم کار کردن ترغیب می‌کنیم که نمی‌خواهد در مال خود وسعت بدهید، از معارف اسلامی نیست. بعد هم به امیرالمؤمنین(علیه السلام) مثال می‌زنیم! این درست اما خودش می‌فرماید می‌توانم بهترین لباس را تهیه کنم، اما زهد من، حکومت من، اقتضا می‌کند که من بیشتر دسترنجم را به دیگران بدهم و خودم به کم اکتفا کنم.

بنابراین فقر را در جامعه ترویج نکنید، در جامعه زهد را ترویج کنید، و زمینه کمک و یاری به همدیگر را به وجود بیاورید، برای دیگران شغل‌ ایجاد کنید. نه اینکه دایم بنشینیم و بگوییم کم کار کنید، کمتر بخورید! و از این حرف‌هایی که اوائل انقلاب می‌گفتند و شعارهایی می‌نوشتند، که گاهی حالا هم متأسفانه از این حرف‌ها زده می‌شود. امام هیچوقت از این شعارها در کلماتش استفاده نمی کرد بلکه امام همیشه دنبال این بود که وضع اقتصادی مردم خوب بشود.

شما در باب زکات نگاه کنید؛ از پول زکات می‌شود برای انسان محتاج خانه، ماشین، وسایل زندگی و امکانات دیگر فراهم کرد نه اینکه فقط به نان بخور و نمیری اکتفا کرد. به هر حال آگاه باشید، اسلام تنگ نظری ندارد، و با فقر و فقیر پروری مخالف است، اسلام دین زهد است، زهد به معنای استفاده بیشتر رساندن به مردم. اسلام، دین مخالف تجملات و تشکیلات بی مورد است؛ اسلام، دین زندگی بانشاط است نه زندگی غم و اندوه.

--------------------------------------------------------------------------------

[1] البقره (2) ، 201.


[ سه شنبه 93/4/31 ] [ 11:19 عصر ] [ غلامرضابالایی راینی ]
درباره وبلاگ
موضوعات وب
امکانات وب
بازدید امروز: 72
بازدید دیروز: 279
کل بازدیدها: 280004