سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راین جهانی از زیبایی - هزارمظهراستقامت

حدیثی از از امام صادق (ع) درباره دروغ گفتن و خلف وعده کردن که مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی آن را شرح کرده است.


رُوِیَ عَن یَزیدِ الصّائِغِ قالَ:
قُلتُ لاَبی عَبدِاللهِ عَلَیهِ السَّلامُ: رَجُلٌ عَلی هذاَ الاَمِرِ إن حَدَّثَ کَذَبَ وَ إن وَعَدَ اَخلَفَ وَ اِن أئتُمِنَ خَانَ. ما مَنزِلَتُهُ؟ ‌قالَ عَلَیهِ السَّلامُ: هِیَ اَدنی المَنازِلِ مِنَ الکُفرِ وَ لَیسَ بِکافِرٍ (اصول کافی، جلد 2، صفحه 290)

ترجمه حدیث: یزید صائغ می­گوید به امام صادق علیه السلام عرض کردم: شخصی شیعه است ولی این صفات را دارد که وقتی سخن می­گوید دروغ می­گوید؛ آن هنگام که وعده­ای داده و قراری می­گذارد، خلف وعده می­کند؛ وقتی که چیزی نزد او به امانت بگذراند، خیانت در امانت می­کند. جایگاه ایمانی این مرد چیست؟
امام صادق علیه السلام فرمودند: جایگاه و منزلت او در ایمان در نزدیک­ترین محل به جایگاه کفر است، ولی هنوز کافر نشده است.

شرح حدیث: در روایات، این تعبیر کنایی است و وقتی نمی­خواستند بگویند چه کسی است، این تعبیر را کرده و می­گفتند: «رجلٌ عَلی هَذا». با اینکه این شخص شیعه است و شما را به امامت قبول دارد، ولی سه عمل را به راحتی انجام می­دهد: ترسی از دروغ گفتن ندارد؛ همان موقع که وعده­ای می­دهد، قصد عمل به آن وعده را ندارد، و به امانتی که نزد او گذاشته شده است چه مالی و چه غیر آن باشد، خیانت می­کند. چنین انسانی نزدیک ترین جایگاه به کفر را دارد.

این اعمالی که به نظر مهم نمی­آید، ایمان را فرسایش می­دهد، به گونه­ای که اگر ایمان بماند آن قدر به کفر نزدیک است که با یک حرکت از ایمان خارج شده و در نتیجه به کفر می­رسد. پس انسان هر چقدر از ایمان دور شود، به همان نسبت به کفر نزدیک­تر می­شود و نعوذ بالله زمانی که به وادی جهنّمی کفر سقوط کرد، قرین و همدم شیطان می­شود، و هرکس که شیطان قرین و همدم او شود. دچار قرین و همدم بسیار بدی شده است "...وَ مَن یَکُنِ الشَّیطانُ لَهُ قَرِیناً فَساءَ قَرِیناً "

 


[ یکشنبه 92/4/9 ] [ 11:7 عصر ] [ غلامرضابالایی راینی ]

  مهدیه فکری معلول جسمی – حرکتی تحت حمایت بهزیستی  مقام سوم جشنواره ملی حضرت علی اکبر را در بخش جوانان با نیازهای خاص را کسب کرد.
به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان کرمان ، مهدیه فکری معلول جسمی – حرکتی تحت حمایت بهزیستی کرمان دانش آموخته مهندسی کامپیوتر ، شاعر و فعال اجتماعی که توانسته است با ورود به عرصه فعالیتهای فردی و اجتماعی از دوران نوجوانی و با حمایت بهزیستی استقلال خود را حفظ نماید با ارائه مستندات و مدارک در جشنواره ملی حضرت علی اکبر (ع) پذیرفته شد که در مرحله بعد با انجام داوری توانست در بخش جوانان با نیازهای خاص و محور استقلال فردی رتبه سوم این جشنواره ملی را از آن خود نماید.برپایه این خبر ، درمراسم اختتامیه این جشنواره که در تهران و با حضور تعدادی از وزرا،روسای سازمانها و جوانان برگزیده برگزار شد ، اسدالله عباسی وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با اهداء لوح سپاس و یادمان جشنواره و هدیه نقدی از این معلول توانمند کرمانی تجلیل کرد.

.............................................

  مدیرکل بهزیستی استان کرمان در دیدار با مهدیه فکری جوان معلول نخبه راینی که رتبه سوم جشنواره ملی حضرت علی اکبر (ع) را در بخش جوانان با نیازهای خاص بدست آورده بوده از ایشان تجلیل کرد.
برپایه این خبر ، پس از کسب این موفقیت ، دکتر عباسی مدیرکل بهزیستی در دیدار با این جوان موفق و نخبه راینی از استان کرمان ضمن تبریک این موفقیت ، با اهداء لوح سپاس بهزیستی استان و هدیه ای از وی قدردانی کرد.

 


[ چهارشنبه 92/4/5 ] [ 11:22 عصر ] [ غلامرضابالایی راینی ]

 

حضرت صاحب‌الزمان(عج) در این زمینه فرموده‌اند:

"أمّا أَمْوالُکُمْ فَلا نَقْبَلُها إِلاّ لِتَطَهَّرُوا، فَمَنْ شاءَ فَلْیَصِلْ وَمَنْ شاءَ فَلْیَقْطَعْ، فَما آتانی اللّهُ خَیْرٌ مِمّا آتاکُمْ”(1)

"امّا اموال شما، پس آن‌ها را نمی‌پذیریم، مگر به خاطر این که پاک شوید. پس هر که می‌خواهد، بپردازد و هر که نمی‌خواهد، نپردازد. آن چه خدا به ما عطا کرده، از آن چه به شما عطا نموده بهتر است.”
شرح:
این عبارت، بخشی از مطالبی است که امام زمان(عج) در جواب سؤال‌های اسحاق بن یعقوب، در توقیع مبارک خود مرقوم فرموده‌اند.
اسحاق بن یعقوب می‌گوید:
سؤال‌هایی را گرد آوردم و به سفیر دوم حضرت، محمد بن عثمان عمری، عرضه کردم و از او خواستم که آن‌ها را خدمت آن حضرت برساند و پاسخشان را نیز درخواست کند. حضرت(ع) در توقیعی، به خط مبارک خود، بعد از تذکّر اموری، چنین فرمودند:

"امّا اموالتان، پس هرگز، ما آن‌ها را قبول نمی‌کنیم، مگر برای آن که پاک شوید؛ حال، هر که می‌خواهد مالش را بفرستد و هر که نمی‌خواهد، نفرستد آنچه خدا به ما عطا کرده، از آن چه به شما عطا شده، بهتر است.

آن حضرت در این کلام مبارک، به این نکته اشاره می‌کنند که ثمره پرداخت حقوق مالی واجب، به خود انسان برمی‌گردد و امام این اموال را می‌گیرد تا نفسِ پرداخت کنندگان پاک شود، نه این که امام به آن‌ها محتاج باشد.

قرآن کریم نیز در آیه زکات به این نکته اشاره کرده است:

«خُذْ مِنْ أَمْوالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَکّیهِمْ بِها وَصَلِّ عَلَیْهِمْ إِنَّ صَلاتَکَ سَکَنٌ لَهُمْ»(2);

"از اموال آنان، صدقه (زکات) اخذ کن تا آنان را پاک گردانی و تزکیه کنی؛ و بر آنان درود بفرست و دعا کن، که دعای تو مایه آرامش آنان خواهد بود".

یادمان نرود که اگر زندگیمان بر اساس چارچوبی که معصومین (ع) ترسیم کرده‌اند باشد آنگاه می‌توان توقع داشت که یک منتظر واقعی حضرت صاحب الزمان باشیم.

پی نوشت:

(1). کمال الدین، ج2، ص484، ح4 ; الغیبة، طوسی، ص290، ح247 ; احتجاج، ج2، ص283 ; إعلام الوری، ج2، ص271 ; کشف الغمة، ج3، ص339 ; الخرائج و الجرائح، ج3، ص1114 ; بحارالأنوار، ج53، ص180، ح10 .

(2). سوره توبه، آیه 103 .

منبع: اندیشه قم

[ چهارشنبه 92/4/5 ] [ 11:21 عصر ] [ غلامرضابالایی راینی ]
درباره وبلاگ
موضوعات وب
امکانات وب
بازدید امروز: 9
بازدید دیروز: 8
کل بازدیدها: 273938