سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راین جهانی از زیبایی - هزارمظهراستقامت

داروهای ضدافسردگی، آرام‌بخش‌ها و غیره می‌توانند باعث اضافه وزن شوند. ترکیبات این داروها اشتها را افزایش می‌دهند و فرد را به سمت ریزه خواری می کشانند. از این گذشته این قرص‌ها باعث افزایش ترشح انسولین نیز می‌شوند.

درستاست که چاق شدن به پرخوری و یا بد غذا خوردن مربوط می‌شود اما باید بدانیدعلاوه بر تغذیه عوامل دیگری هم هستند که باعث اضافه وزن می‌شوند.
 
اگر اهل زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی نیستید و می‌بینید وزنتان بالامی‌رود باید عوامل دیگر را بررسی کنید. در این مقاله 5 نمونه از این عواملچاق کننده  و دشمن وزن ایده آل را به شما معرفی می‌کنیم.
دشمن شماره‌ یک: بی‌خوابی
نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که بی‌خوابی می‌تواند باعث اضافه وزن وچاقی مفرط شود. محققان به این نتیجه رسیده‌اند افرادی که کمتر از 7 ساعتمی‌خوابند سه برابر بیشتر از افرادی که 8 یا 9 ساعت می‌خوابند در معرض چاقیقرار می‌گیرند. باید بدانید بررسی‌های دیگری نیز حاکی از این است که بایدروزانه حداقل 6 و حداکثر 9 ساعت خوابید. به خاطر اینکه خواب کمتر یا بیشتراز این ساعات می‌تواند خطر اضافه وزن و دیابت را افزایش دهد.
اگر دنبال دلیل آن هستید باید بدانید که کمبود خواب باعث افزایش میزانهورمون اشتها شده و میزان هورمون سیری یا همان لپتین را کاهش می‌دهد. ازاین گذشته با کمبود خواب میزان هورمون‌های «چربی سوزی» مانند تستوسترون وهورمون رشد نیز کاهش می‌یابد. محققان همچنین معتقدند افرادی که ساعات زیادیبیدار هستند بیشتر به سمت مواد غذایی کشیده می‌شوند.  نتایج پژوهش‌هایی کهروی کودکان انجام شده است نیز نشان می‌دهند کودکانی که به اندازه‌ی کافینمی‌خوابند بیشتر در معرض بیش فعالی قرار می‌گیرند.  برای همین برای کودکانسن دبستانی ده تا یازده ساعت و برای کودکان کوچک‌تر یازده تا سیزده ساعتخواب لازم است تا از اضافه وزن و بیش فعالی دور بمانند.
دشمن شماره‌ دو: آلودگی
نتایج پژوهش‌هایی که در سال 2002 انجام شد نشان می‌دهد که آلودگی ناشیازآلاینده‌های شیمیایی می‌تواند باعث چاقی و اضافه وزن شود. ترکیباتشیمیایی که همه‌ی ما در طول روز سر و کار داریم می‌توانند نظم کنترل وزنبدن ما را به هم بزنند.  نتایج پژوهش آمریکایی که در سال 2007 انجام شدنشان می‌دهد ترکیباتی مانند فتالات ها و بیسفنول A که در برچسب‌های غذاییبه کار برده می‌شوند جزو ترکیباتی هستند که خطر ابتلا به چاقی را بالامی‌برند. به عقیده‌ی محققان در زنان بارداری که در معرض این ترکیباتشیمیایی قرار دارند خطر ابتلا به چاقی نوزادان آینده نیز بالا می‌رود.
دشمن شماره‌ 3: سیستم حرارتی و هوای مطبوع
انسان یک موجود خونگرم است. فرقی نمی‌کند که خورشید در آسمان می‌درخشد،باران می‌بارد، باد می‌وزد یا برف می‌آید: باید دمای بدنش 37 درجه باشد. حفظ دمای درونی بدن یک کار حیاتی است. جریان خون، تنفس و هضم غذا باعثتولید گرما شده و به حفظ دمای ثابت بدن کمک می‌کنند. با این حال زمانی کههوا سرد است بدن تلاش زیادی برای جبران دمای از دست رفته می‌کند.  بدنهمچنین قادر است که با گرمای زیاد نیز مقابله کند. برای این کار هم ازتعریق کمک می‌گیرد.
تعریق یک پدیده‌ کاملاً طبیعی بدن است که به کنترل دمای بدن کمک می‌کند. این فرایندهای فیزیولوژیکی انرژی زیادی لازم داردکه باید از طریق موادغذایی تأمین شود. برای همین زمانی که هوا گرم یا سرد است کالری زیادی برایتنظیم دمای بدن صرف می‌شود. اما مشکل اینجاست که ما در زمستان چندان احساسسرما نمی‌کنیم: چون خانه گرم است، ماشین گرم است و دفتر کارمان هم همچنانگرم است. تابستان چطور؟ آیا با وجود وسایلی مانند کولر و هوای مطبوع احساسگرما می‌کنید؟ نتیجه این می‌شود که ما در طول سال کالری کمتری برای مقابلهبا گرما یا سرما از دست می‌دهیم.  در سال 2006 محققان ژاپنی پژوهشی رویکودکان انجام دادند و مشاهده کردند برخی از کودکان در طول تابستان چاق‌ترمی‌شوند. محققان به این نتیجه رسیدند که یکی از عوامل چاقی این کودکان ظهورکولر است که از سال 1970 در ژاپن مورد استفاده‌ی زیادی قرار می‌گیرد.
دشمن شماره‌ 4: دخانیات
البته سیگار کشیدن باعث چاقی نمی‌شود. بلکه بر عکس. سیگار اشتها را از بینمی‌برد و همچنین متابولیسم بدن را بالا می برد. برای همین کالری بیشتری ازدست می‌رود. مشکل زمانی بروز می‌کند که می‌خواهید سیگار را ترک کنید. البتهجای تشویق و خوشحالی دارد که بتوانید از شر این استوانه‌ی مرگبار خلاصشوید. چون در این صورت خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان ریه وغیره را از خود دور می‌کنید. اما با ترک سیگار وزنتان بالا می‌رود. به خاطراینکه متابولیسم بالا رفته، کاهش می‌یابد و شما بیشتر غذا می‌خورید. برایهمین هم احتمال اضافه وزنتان بالا می‌رود. خوشبختانه این اضافه وزن بعد ازترک سیگار همیشگی نیست. داشتن تغذیه‌ی مناسب  و ورزش منظم می‌تواند شما رابه وزن ایده آلتان برساند.
دشمن شماره‌ 5: داروها
قرص‌های ضد بارداری: این داروهای هورمونی باعث افزایش اشتها و احتباس آبمی‌شوند. قرص‌هایی که حاوی دوز بالای استروژن و پروژسترون هستند نیزمی‌توانند میزان توده‌ی چربی بدن را بالا ببرد.
داروهای اعصاب: داروهای ضدافسردگی، آرام‌بخش‌ها و  غیره می‌توانند باعثاضافه وزن شوند. ترکیبات این داروها اشتها را افزایش می‌دهند و فرد را بهسمت ریزه خواری می کشانند. از این گذشته این قرص‌ها باعث افزایش ترشحانسولین نیز می‌شوند.
داروهای مربوط به دیابت: سولفامیدهایی که برای بیماران دیابتی تجویز می‌شود معمولاً باعث افزایش وزن می‌شود.
داروهای مربوط به سرطان: برخی از داروهایی که در شیمی درمانی برای درمانسرطان سینه استفاده می‌شود باعث افزایش وزن می‌شود. از این‌ها گذشته برخیاز داروهایی که بیماران فشارخونی برای مقابله با سکته‌ی قلبی استفادهمی‌کنند نیز چاق کننده است.

 


[ چهارشنبه 92/1/14 ] [ 9:28 صبح ] [ غلامرضابالایی راینی ]
درباره وبلاگ
موضوعات وب
امکانات وب
بازدید امروز: 54
بازدید دیروز: 94
کل بازدیدها: 275002